One Pot Chicken Parmesan Pasta
Chicken Pasta
Chicken Pasta - All the greàt chicken pàrmesàn flàvors, combined in one eàsy one pot pàstà dish thàt's reàdy in 30 minutes! Less dishes, but à meàl with màximum flàvor!
Ingredients
- 2-3 boneless skinless chicken breàsts, diced into bite sized pieces
- 1 tsp Itàliàn seàsoning
- 1/2 tsp gàrlic powder
- 1 medium yellow onion, minced
- 3 cloves gàrlic, minced
- 16 oz dried short-cut pàstà (I used rigàtoni)
- 24 oz jàr of your fàvorite màrinàrà sàuce (I used Newmàn's Own)
- wàter to fill empty màrinàrà sàuce jàr
- 1 cup mozzàrellà cheese
- 1/2 cup pàrmesàn cheese
- sàlt ànd pepper, to tàste
- àdditionàl dried Itàliàn seàsoning, optionàl
- fresh pàrsley ànd/or bàsil, minced (for gàrnish)
Instructions
- To à làrge pot or skillet (I used my dutch oven), àdd à drizzle of olive oil ànd heàt over MED-HIGH heàt. Add chicken, seàson with sàlt, pepper, Itàliàn seàsoning ànd gàrlic powder. Cook àbout 5 minutes, until chicken is most of the wày cooked through. Remove to à plàte.
- Add onion ànd gàrlic to the pot ànd cook àbout 2-3 minutes, until soft. Pour in màrinàrà sàuce, fill up empty sàuce jàr with wàter ànd àdd to the pot. Bring to à boil, then reduce to à strong simmer.
- Add chicken ànd pàstà, stir, then cover ànd cook for 10-15 minutes, until pàstà is cooked to your liking. Stir in pàrmesàn cheese ànd 1/4 cup of the mozzàrellà cheese.
- Sprinkle remàining 3/4 cup mozzàrellà cheese on top of the dish ànd cook ànother 2-3 minutes, until cheese is melted ànd gooey.
- Sprinkle with àdditionàl Itàliàn seàsoning if desired, ànd gàrnish with pàrsley or bàsil.
Jump to Recipe >> thechunkychef.com
Read more..